Michael van Gerwen aast op eerherstel na zijn teleurstellend verlopen UK Open. De nummer één van de wereld verloor in de derde ronde met 10-8 van landgenoot Jeffrey de Zwaan.

De nederlaag kwam temeer als een verrassing, aangezien de vorm van Van Gerwen in de Premier League Darts stijgende was. Tijdens de afgelopen twee speelrondes werden Gary Anderson en Daryl Gurney verslagen. Tegen de Schot gooide ‘Mighty Mike’ zelfs ruim 110 gemiddeld.

Na vier partijen staat Van Gerwen met zes punten op de tweede plaats. De 28-jarige Brabander deelt deze plek met Simon Whitlock, zijn tegenstander in Leeds. Samen hebben zij een achterstand van twee punten op koploper Michael Smith.

”Het was teleurstellend dat we niet in Exeter konden spelen en dat ik van Jeffrey heb verloren op de UK Open. Maar dit is een nieuwe dag en ik kijk uit naar mijn wedstrijd tegen Simon”, zegt ‘MvG’ in een vooruitblik met de PDC.

”Hij won zijn eerste drie wedstrijden en speelt goed op dit moment. Ik weet wat ik moet doen dondedagavond. Ik ga mezelf goed voorbereiden en zorgen dat ik klaar ben voor Simon.”

Bekijk hier de tussenstand in de Premier League Darts.

Premier League Darts 2018
Zesde speelronde – 8 maart
First Direct Arena, Leeds

Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Gerwyn Price v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Mensur Suljovic
Gary Anderson v Daryl Gurney
Rob Cross v Michael Smith

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek