Michael Van Gerwen herstelde zich goed van zijn nederlaag op de derde speeldag van de Premier League. In Dublin rekende de Nederlander met 7-4 af met thuisspeler William O’Connor.

“Mijn wedstrijd was niet perfect maar ik haalde toch een zeer degelijk niveau”, aldus Van Gerwen bij Live Darts TV. “Na mijn verlies vorige week tegen Nathan Aspinall wou ik vanavond heel graag winnen.”

O’Connor had nochtans de steun van het thuispubliek. “Ik denk eerlijk gezegd dat hij wat onder de indruk was. Zelf was ik ook geïmponeerd door het enthousiaste publiek.”

‘MVG’ wordt binnenkort voor de tweede keer vader. “Die balans vinden tussen familieleven en darts is niet altijd even makkelijk maar ik denk dat ik er momenteel wel redelijk goed in slaag. Bovendien ben ik iemand die, in tegenstelling tot sommige andere darters, familie altijd boven darts laat primeren.

Van Gerwen, die momenteel aan kop van de rangschikking staat, neemt het volgende week op tegen Michael Smith. “Michael is één van de grootste talenten die ik ooit zag. Hij maakt het zichzelf echter vaak moeilijk door zo negatief voor zichzelf te zijn.”

Tags:

Author: Bram Coenen