Michael van Gerwen wil dit jaar de titel op de World Matchplay terug. Mighty Mike won het prestigieuze toernooi in Blackpool voor het laatst in 2016.

De 30-jarige Vlijmenaar noemde de World Matchplay eerder al één van zijn grootste doelstellingen voor dit jaar. ”Ik heb twee grote doelen voor dit seizoen. Dat is de World Matchplay, waar ik de afgelopen twee jaren slecht heb gespeeld”, doelt Van Gerwen op vroege nederlagen tegen Phil Taylor (2017) en Jeffrey de Zwaan (2018).

”Daarnaast wil ik graag de Champions League of Darts winnen, die ontbreekt nog op mijn palmares. Ik wil natuurlijk elke grote titel winnen, maar deze toernooien staan vooral op mijn lijstje.”

De World Matchplay is het aankomende grote toernooi op de PDC-kalender. Dit toernooi wordt van 20 tot en met 28 juli gespeeld. De voorbereiding van Van Gerwen op dit toernooi is inmiddels al begonnen.

”Ik ga alles in het werk stellen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op dit toernooi. De afgelopen twee jaren heb ik een grote fout gemaakt door World Series te spelen in Shanghai. De reisafstand heeft mij kapot gemaakt, het deed mij geen goed.”

‘Deze voorbereiding gaat werken’

Dit jaar neemt de drievoudig wereldkampioen meer rust in aanloop naar één van de belangrijkste toernooien van het jaar. Hoewel het World Series-toernooi in Shanghai van de kalender is verdwenen, wordt Van Gerwen begin juli wel in Las Vegas verwacht voor de US Darts Masters. De Brabander is momenteel op vakantie op Gran Canaria om de batterijen alvast op te laden.

”Dit jaar heb ik een andere voorbereiding op de World Matchplay. Dit gaat werken denk ik. Ik voel mij veel comfortabeler zo, zeker omdat ik graag in Blackpool speel. Het lange format ligt mij goed.”

Michael van Gerwen werd tijdens de afgelopen twee edities van de World Matchplay telkens vroeg uitgeschakeld

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek