Michael van Gerwen gaat donderdagavond op voor zijn vijfde titel in de Premier League Darts. De Vlijmenaar wist het toernooi in 2013, 2016, 2017 en 2018 al op zijn naam te schrijven.

De nummer één van de wereld moet allereerst zien af te rekenen met Daryl Gurney in de halve eindstrijd. Bij winst op de Noord-Ier wacht Rob Cross of James Wade in de finale. Van Gerwen is weliswaar de favoriet tegen Gurney, maar ‘Superchin’ heeft de laatste drie onderlinge ontmoetingen op televisie gewonnen.

In de Premier League Darts won Gurney tweemaal van de Nederlander. Naast het bereiken van de Premier League-finale is het dus ook meteen een goede kans om zich te revancheren voor deze nederlagen.

”Daryl speelde erg sterk tegen mij tijdens onze laatste twee ontmoetingen in de Premier League. Desondanks blijf ik op mezelf vertrouwen”, vertelt Van Gerwen aan de PDC.

Van Gerwen hecht weinig waarde aan de afgelopen duels tegen Gurney. De regerend wereldkampioen voert de verlenging van het format tijdens de play-offs als reden aan. ”We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik moet ervoor zorgen dat ik goed presteer. Het format is langer geworden, best of 19 legs is een totaal ander format. De druk zal bij hem liggen.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Michael Cooper/PDC

Foto: Michael Cooper/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek