Michael van Gerwen laat in deze coronacrisis zien dat hij uit het goede hout gesneden is. De Nederlander ging een handje helpen in de keuken van een sterrenchef om de zorgmedewerkers van een gratis maaltijd te voorzien.

Sterrenkoks Edwin Kats, John Kocken en Roel Immens, wiens restaurant momenteel gesloten is, maken nu gratis maaltijden voor medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen. Op maandag kregen ze daarbij hulp van Michael van Gerwen. “Als je onder zulke druk in het ziekenhuis moet presteren is het extra belangrijk dat je goed eet”, aldus de drievoudig wereldkampioen in gesprek met Omroep Brabant.

Dat hij zeer bedreven is in het gooien van pijltjes is algemeen bekend maar kan hij ook zijn plan trekken in de keuken? “Zo’n andijvie stampotje met hachee, broccoli en een peertje lukt mij ook nog wel”, aldus ‘MVG’.

Verpleegkundige Linda van Dun van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch is bijzonder dankbaar voor de hulp. “Ik krijg het er helemaal warm van, dat mensen zo aan ons denken en de maaltijden die ik al heb gehad waren heerlijk.”

Tags:

Author: Bram Coenen