Michael van Gerwen kwam zondag tekort voor een vierde titel op de Grand Slam of Darts. De Vlijmenaar verloor in de halve eindstrijd van een briljante Gerwyn Price.

De Welshman had in zijn negentien voorgaande duels met Van Gerwen nog niet gewonnen. Wel kwam Price steeds dichterbij dit seizoen. De laatste vier keren dat de nummer één van de wereld won, was het telkens met één leg verschil. Bovendien speelden zij eenmaal gelijk tegen elkaar in de Premier League Darts.

”Gerwyn verdiende te winnen”, erkende Van Gerwen meteen na afloop. ”Ik maakte te veel fouten en gaf hem te veel kansen. Daar profiteerde Gerwyn van en daar moet je hem voor feliciteren.”

”Het doet pijn dat ik de beker niet naar huis mag meenemen. Maar vanaf maandag ga ik mij voorbereiden op het volgende toernooi. Daar ga ik iets rechtzetten”, zo doelt Mighty Mike op de Players Championship Finals.

Aankomend weekend wordt in Minehead de Players Championship Finals gespeeld, waaraan de 64 beste Pro Tour-spelers van het seizoen meedoen. Van Gerwen speelt daar in de eerste ronde tegen Luke Humphries.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek