Michael van Gerwen voelde zich zaterdagavond helemaal in zijn element in Zwolle. De 30-jarige Vlijmenaar kwam voor eigen publiek in actie tijdens de tweede ronde van de Dutch Darts Masters.

De kersverse Premier League-kampioen wist de Nederlandse fans te verwennen met een heerlijke partij tegen William O’Connor. Van Gerwen won met 6-2 van de Ier en wierp een gemiddelde van bijna 107. Zondag wacht een duel tegen landgenoot Raymond van Barneveld in de derde ronde.

”Ik heb geen motivatie nodig om voor zo’n publiek te spelen. Ze zijn geweldig”, zei Van Gerwen na zijn overwinning op O’Connor.

”Ik heb goed gespeeld, weinig fouten gemaakt en ben blij dat ik wat moois heb laten zien. Daarnaast ben ik blij dat mijn vrouw erbij is om mij te zien spelen.”

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek