Michael van Gerwen pakte zaterdag de eindzege tijdens de eerste editie van de NZ Darts Masters. Na een Nederlandse finale versloeg hij Raymond van Barneveld met 8-1.

Voor de Vlijmenaar was het zijn tweede titel in één week tijd. Een week eerder won Van Gerwen ook al de Melbourne Darts Masters in Australië. Zodoende kan de Nederlander met een goed gevoel thuiskomen.

”Ik ben erg blij met deze titel. Het is een fantastisch toernooi geweest en het publiek was geweldig”, zei de nummer één van de wereld na het winnen van zijn veertiende World Series-titel.

”Drie weken geleden toen ik naar Down Under afreisde, had ik de belofte aan mijn vrouw gedaan om met twee titels terug te komen. Gelukkig is dat gelukt.”

Eerder in het toernooi kwam Mighty Mike nog goed weg toen Kyle Anderson vier matchdarts tegen hem miste. Van Gerwen besloot deze slechte wedstrijd snel achter zich te laten, om zich zo te richten op de finaledag van de NZ Darts Masters.

”Mentaal ben ik het sterkst van allemaal. Ik weet hoe goed ik ben en een slechte wedstrijd brengt daar geen verandering in. Ik kan niet altijd foutloos zijn, want ik ben geen robot. Maar ik ken mijn eigen kracht en ik ben nog steeds de beste.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek