Michael van Gerwen boekte donderdagavond een zwaarbevochten zege op Ian White tijdens de achtste finales van de Grand Slam of Darts.

Mede door een serie sterke finishes, vanaf onder meer 143 en 110, kwam White op een 3-1 en 6-4 voorsprong. Met wat fortuin maakte Van Gerwen gelijk in de twaalfde leg, waarna de Vlijmenaar zijn motor wist te vinden.

Van Gerwen gooide twee 11-darters op rij en pakte een 9-7 voorsprong. White kreeg nog één kans om de wedstrijd te verlengen, maar miste zijn kans op tops. Mighty Mike klaarde de klus vervolgens via dubbel 10.

”Mijn start was niet goed, daar kan ik enkel mezelf de schuld voor geven. Maar ik moet tegelijkertijd ook respect tonen voor Ian, die juist wel goed startte”, zei Van Gerwen achteraf.

”Ik wist dat Ian mij een kans zou geven. Hij is een fenomenale darter, maar een lang format spelen blijft altijd lastig. Ik moest kalm blijven en zorgen dat ik zelf geen fouten maakte. Ik bleef er altijd in geloven, zelfs toen ik een beetje in de problemen kwam. Dit is een belangrijke overwinning voor mij.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi waaronder de verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Tags:

Author: Pieter Verbeek