Michael van Gerwen maakte begin dit jaar de overstap naar dartsfabrikant Winmau. De Britse pijlenleverancier fabriceert de huidige pijlen van de Vlijmenaar.

De nummer één van de wereld is erg tevreden met zijn nieuwe materiaal. “Mijn nieuwe set-up is fantastisch. We hebben samen met Winmau een monsterversie voor mij ontwikkeld. Hopelijk mogen we snel weer naar het bord zodat ik kan laten zien wat ik ermee kan doen”, laat Van Gerwen weten op zijn eigen YouTube-kanaal.

Na een stroeve start van het seizoen haalde Van Gerwen zijn gram tijdens de UK Open. Met één van zijn beste toernooien ooit gaf hij zijn concurrenten het nakijken. “Dat obstakel heb ik dus al overwonnen”, stelt de drievoudig wereldkampioen.

“Mensen vinden het leuk om over mij te praten. Hoge bomen vangen veel wind, dus daar moet je mee omgaan. Maar ik zie het positief: als mensen over je praten, betekent dat dat je het nog goed doet.”

Van Gerwen deed tot slot nog een gewaagde uitspraak. Volgens Mighty Mike was gewenningsperiode aan zijn nieuwe pijlen geen mentale kwestie. “Het gaat niet alleen om de pijlen. Het gaat voor 90% om wie de pijlen gooit. Geef me een setje brass darts (goedkope dartpijlen voor beginners) en ik versla nog 70% van het veld!”, grapte hij.

Tags:

Author: Pieter Verbeek