Na een maand zonder titels hunkert Michael van Gerwen naar prijzen. Deze maand krijgt de Vlijmenaar drie kansen om zijn imposante palmares nog verder te vullen.

Deze week is Van Gerwen in Las Vegas voor de derde editie van de US Darts Masters. In 2017 wist de nummer één van de wereld dit toernooi te winnen. Vorig jaar ging de eindzege naar Gary Anderson.

”Dit is een erg belangrijk toernooi die ik graag wil winnen”, vertelt Van Gerwen in gesprek met Live Darts. ”Vorig jaar won Gary dit toernooi, maar het jaar ervoor deed ik het erg goed. Ik wil graag weer toernooien winnen.”

De drievoudig wereldkampioen opent zijn toernooi tegen Darin Young. Michael Smith is mogelijk zijn tweede tegenstander, terwijl een confrontatie met Gerwyn Price of Anderson lonkt in de halve eindstrijd. Van Gerwen wil echter niet op de zaken vooruit lopen.

”Amerikanen kunnen darten, zo simpel is het. Ik moet me gewoon goed voorbereiden, het is een kort format. Ik kan het mij niet veroorloven om ongeconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.”

Desondanks hoopt Mighty Mike dat hij in de halve finale kan spelen tegen Anderson. ”Wij weten wat we aan elkaar hebben. Spelen altijd goed tegen elkaar. Ik kijk er naar uit om weer tegen hem te strijden, maar dan moeten we eerst zo ver komen.”

Blackpool

Van Gerwen gebruikt de US Darts Masters als voorbereiding op de World Matchplay, dat eind deze maand op het programma staat. Na twee edities zonder eindzege, wil de Brabander eindelijk weer toeslaan in Blackpool.

”Las Vegas is leuk, maar het belangrijkste toernooi komt over een paar weken, de World Matchplay. In de afgelopen twee jaar verscheen ik niet fit aan de start van dat toernooi. Ik had te veel gereisd, onder verschillende tijdzones. Dat deed mij geen goed. Nu heb ik een andere voorbereiding, omdat ik honderd procent gefocust wil zijn tijdens de World Matchplay.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek