Michael van Gerwen won zondagavond het eerste Euro Tour-toernooi van het seizoen. De 29-jarige Brabander pakte de eindzege op de European Darts Open na een 8-6 zege op Rob Cross in de finale.

Van Gerwen opende meteen met een 170 finish in de finale, maar kwam na zeven legs op een break achterstand. Die herstelde de nummer één van de wereld via dubbel 4. Tot 6-6 bleef het daarna gelijk opgaan, waarna Van Gerwen een 13-darter en een 78 finish wierp voor de eindoverwinning.

De drievoudig wereldkampioen baarde zondag bovendien opzien door een negendarter te gooien in zijn halve finale tegen Mensur Suljovic. Dit deed ‘Mighty Mike’ op bijzondere wijze door 147 via triple 19, bullseye en dubbel 20 uit te gooien.

”Iedereen denkt altijd maar dat ik een robot ben, maar dat ben ik niet. Ik moest tijdens dit toernooi hard werken om te winnen”, zei Van Gerwen na het bemachtigen van zijn 29ste Euro Tour-titel.

”Rob speelde erg sterk dit toernooi. Ik wist dat ik goed moest spelen om van hem te winnen. Het was een moeilijke opgave. Aan het einde had Cross een beetje pech, maar ik deed de juiste dingen op de juiste momenten.”

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek