Michael van Gerwen heeft in het verleden geregeld aangegeven rond z’n veertigste te willen stoppen met darten en geen lange carrière als Phil Taylor ambieert.

In gesprek met De Telegraaf zet Van Gerwen de deur echter toch op een kier voor een langer verloop van zijn dartsloopbaan. Het wil niet zeggen dat als als ik veertig ben, dat ik dan echt ga stoppen. Tegen die tijd wil ik het wel iets rustiger aan gaan doen en de focus meer op bepaalde grote toernooien leggen. Veel mensen onderschatten namelijk hoeveel ik van huis ben”, zo stelt de 31-jarige Vlijmenaar.

Vorige week gaf de nummer één van de wereld in een ander interview al aan nog tien jaar het dartscircuit te willen domineren. “Tijdens de coronacrisis heb ik gemerkt hoe hard ik die toptoernooien gemist heb. Ik ben nog steeds enorm hongerig om het tegen de beste spelers van de wereld op te nemen en grote titels te winnen. Ik wil nog zeker vijf tot tien jaar de beste speler ter wereld blijven”, vertelde Van Gerwen aan Sky Sports.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek