Michael van Gerwen is nog maar één zege verwijderd van zijn vijfde titel op de World Grand Prix. Zaterdagavond wacht Dave Chisnall in de finale.

De Vlijmenaar rekende vrijdag af met Chris Dobey (4-0) in de halve eindstrijd. Hollywood bood twee sets goed tegenstand, maar kon op de belangrijke momenten niet doordrukken. Dat lukte Van Gerwen wel, waardoor de score iets geflatteerd uitviel.

„Het voelt fenomenaal om weer in de finale te staan”, zei de nummer één van de wereld na afloop. ”Ik houd van dit toernooi en het is een geweldig gevoel als je goed speelt en de finale haalt.”

”Het ging niet zo makkelijk als de score laat zien, maar ik kan me verbeteren. Dus ik moet mezelf voorbereiden op de finale. Ik denk dat ik de juiste dingen deed op het juiste moment, zoals de 156 die ik gooide om de tweede set te winnen.”

De regerend wereldkampioen had ook nog een pluim in petto voor Dobey, die bij zijn debuut op dit toernooi verrassend de halve finales haalde. Zo won de Engelsman onder meer van Gary Anderson en Ian White.

”Chris heeft het goed gedaan deze week, maar ik hield hem onder druk. Hij had niets te verliezen en hij heeft veel talent, maar het was moeilijk voor hem deze avond.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek