Voor het vierde jaar op rij wist Michael van Gerwen het European Championship op zijn naam te zetten. De 28-jarige Brabander versloeg Rob Cross na een hoogstaande finale met 11-7.

Tot 5-5 kon de Engelsman de nummer één van de wereld bijbenen. Beiden gooiden op dat moment 108 gemiddeld, maar na de tweede onderbreking moest Cross zijn Nederlandse opponent laten gaan. Met onder meer een 10-darter, twee 13-darters en een 14-darter tot besluit haalde Van Gerwen vervolgens de titel binnen.

”Ik denk dat het een geweldige finale was, zei Van Gerwen na afloop. ”Rob hield me continu onder druk en ik moest goed spelen om te winnen.”

”Ik realiseerde mij niet dat mijn gemiddelde in de finale zo hoog was, maar daar ben ik wel tevreden mee. In de halve finale speelde ik niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben blij met deze titel. Dit voelt goed voor mij en betekent ook veel voor me. Ik wil altijd goed presteren en goed spelen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek