Het scheelde zaterdagavond niet veel of Michael van Gerwen was uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix. Brendan Dolan slaagde er niet in om een 5-4 voorsprong te verzilveren, waardoor ‘Mighty Mike’ het duel met 6-5 naar zich toetrok.

De nummer één van de wereld keek na negen legs tegen een 5-4 achterstand aan. Met een knappe 94 finish wist Van Gerwen de Noord-Ier terug te breken, waarna ‘Mighty Mike’ een plek in de derde ronde boekte met een 14-darter in de laatste leg.

”Ik ben erg blij dat ik gewonnen heb. Ik moest er hard voor werken”, sprak Van Gerwen opgelucht na zijn zege op de Noord-Ier.

De Vlijmenaar had wel een reden waarom het zo stroef liep tegen Dolan. ”Ik speelde met weinig zelfvertrouwen, dat zie je aan de dubbels terug. Zondag is weer een andere dag”, zo keek de regerend wereldkampioen al vooruit naar de finaledag van dit toernooi.”

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek