Michael van Gerwen is in de poulefase van de Champions League of Darts verrassend uitgeschakeld. De nummer één van de wereld leed tegen Phil Taylor zijn tweede nederlaag van het toernooi.

Door de ruime 10-2 overwinning van Raymond van Barneveld op Adrian Lewis, moest Van Gerwen met minimaal drie legs verschil winnen van ‘The Power’ om de knock-outfase te bereiken.

Mogelijkheden om Taylor vroeg op afstand te zetten kreeg Van Gerwen voldoende, maar ‘Mighty Mike’ miste te veel dubbels om de Engelsman in de problemen te brengen.

De Nederlander miste in de negende leg vijf breakkansen, waarna Taylor twee legs op rij pakte voor een 6-4 voorsprong. Van Gerwen bracht de spanning terug met een 15-darter en een 80 finish voor 6-6, maar moest zijn Britse rivaal nog minimaal twee keer zien te breken.

Van Gerwen kreeg in leg vijftien één kans op dubbel 8 bij een stand van 7-7, maar deze poging werd gemist. Taylor gooide 107 uit en was daarmee al zeker van een plek bij de laatste vier in Cardiff.

Ondanks dat ‘MvG’ nog een 117 check-out in het bord wist te werpen, was het Taylor die er vervolgens ook met de overwinning vandoor ging.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek