Michael van Gerwen is de Premier League Darts ‘gewoon’ met een overwinning begonnen. Mighty Mike versloeg Peter Wright in Aberdeen met 7-5.

De twee rivalen stonden donderdagavond voor het eerst tegenover elkaar sinds de WK-finale op Nieuwjaarsdag. Ruim een maand geleden pakte Wright zijn eerste wereldtitel door Van Gerwen in de finale te verslaan.

Mighty Mike nam meteen revanche door zijn Schotse tegenstander voor diens eigen publiek te verslaan. De Vlijmenaar kwam een zwakke start te boven en kwam goed weg toen Wright flink wat dubbels miste om zijn voorsprong verder uit te breiden.

Zo liet Snakebite na een 2-0 voorsprong een volle beurt op de dubbels onbenut om zowel de derde als vierde leg te winnen. De wedstrijd kantelde en Van Gerwen nam de voorsprong in de vijfde leg over met een 120 finish. Even later liet Wright vanaf 157 een knappe finish noteren om 5-5 te maken. De zege ging echter naar de nummer één van de wereld, die een 14-darter gooide om op 6-5 te komen en vervolgens 106 finishte voor de overwinning.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 6 februari
Aberdeen – P&J Live

Michael Smith (95.41) 3-7 (95.01) Glen Durrant
Gary Anderson (94.71) 7-5 (91.65) Daryl Gurney
Michael van Gerwen (104.13) 7-5 (97.71) Peter Wright
Nathan Aspinall v John Henderson
Gerwyn Price v Rob Cross

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek