Michael van Gerwen wist zaterdag de eerste Players Championship van het seizoen te winnen. Ondanks zijn vierde titel van het jaar, was ‘Mighty Mike’ niet te tevreden.

”Ik heb niet mijn beste spel laten zien tijdens het toernooi. De eerste twee rondes waren slecht. Ik won weliswaar met 6-0, maar dat betekent niets”, zei Van Gerwen kritisch na afloop.

”De rest van het toernooi was redelijk. Ik ben blij met de overwinning, maar ik heb teveel dubbels gemist in de finale. Het was een lange dag en ik ben ook maar een mens.”

Toen Van Gerwen werd gevraagd of hij ook meedoet aan Players Championship 2, antwoordde ‘MvG’ bevestigend. ”Het is mooi dat je toernooien wint wanneer je van huis bent. Er is op dit moment geen vlucht naar huis, dus ik speel zondag ook het tweede Players Championship.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek