De kraker van de komende speelronde van de Premier League Darts gaat tussen Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Na drie duels zonder overwinning hoopt ‘Mighty Mike’ eindelijk weer een zege te boeken.

Van Gerwen moet dan wel zien te winnen van dé man in vorm, want Price wist dit seizoen al twee Pro Tour-titels te winnen én is als enige darter nog ongeslagen in de Premier League Darts. Dat zijn ingrediënten voor een mooi affiche en de Nederlander zegt in zijn vooruitblik dat hij zin heeft in de ontmoeting met de Welshman.

”Ik kijk er naar uit om het tegen Gerwyn op te nemen”, zegt Van Gerwen op de website van de PDC. ”Hij is goed in vorm en heeft een aantal mooie resultaten neergezet. Maar we weten allebei dat wanneer ik dichtbij mijn topvorm kom, ik de partij ga winnen.”

De mindere resultaten van de afgelopen weken zorgen niet voor een gebrek aan zelfvertrouwen bij de Vlijmenaar. Dat komt volgens de nummer één van de wereld omdat hij vaker sterker terug is gekomen na tegenslagen. ”Dat heb ik al vaak laten zien. Ik weet wat nodig is om sterker terug te komen na teleurstellende uitslagen. Mijn doel is om dat donderdagavond opnieuw te laten zien.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek