Voor Michael van Gerwen liep de World Grand Prix uit op een fikse teleurstelling. De nummer één van de wereld kon na de eerste ronde al zijn koffers pakken.

De 28-jarige Brabander liet zich verrassen door John Henderson met 2-1 in sets. Het betekende alweer de derde vroege uitschakeling op rij voor Van Gerwen op een televisietoernooi, na voortijdige exits op de World Matchplay (kwartfinale, red.) en de Champions League of Darts (poulefase, red.).

,,Ik kan alleen maar mezelf de schuld geven,” zei Van Gerwen na afloop tegenover RTL7. ,,Ik was beter dan Henderson, behalve op de dubbels. Je weet dat je ‘m ergens moet breaken en dan doe ik dan weer niet. Het komt twee keer zo hard aan deze nederlaag. Klote, maar ja, wat doe je eraan? Het is gewoon kut. Ik ben geen robot.”

“Ik moet even goed bij mezelf te rade gaan waar het aan ligt, dit mag gewoon niet gebeuren. Ik ben professioneel genoeg om dit op te lossen en dat ga ik ook zeker doen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek