Michael van Gerwen was zwaar ontgoocheld na zijn nederlaag tegen Rob Cross in de halve finale van het WK Darts. De nummer één van de wereld moest zijn meerdere erkennen in de Engelsman na het spelen van een beslissende leg.

”Dit is gruwelijk balen, kloten”, vertelde Michael van Gerwen vrijwel direct na zijn verloren halve finale tegen Cross bij RTL 7 in gesprek met verslaggever Arjan van der Giessen.

”Ik was gewoon beter dan Cross, ik gooide alleen mijn dubbels niet. Daar heb ik mezelf mee tekort gedaan. Daar kun je wel moeilijk doen dat het publiek niet op mijn hand was, maar dat ligt niet aan mij. Ik kan alleen maar mezelf de schuld geven voor deze nederlaag.”

Lang had Van Gerwen het geloof dat hij de zege over de streep ging trekken. ”En dan er over heen denderen. Maar dat gebeurde niet. Toen ik eindelijk op voorsprong kwam, kon ik het niet uitgooien. Ik baal ontzettend en dat kan ik alleen mezelf verwijten”, stelde de uittredend wereldkampioen.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek