Er stond afgelopen weekend werkelijk geen maat op Michael van Gerwen. De tweevoudig wereldkampioen won op overtuigende wijze de European Darts Trophy en wierp tijdens al zijn duels een gemiddelde van ruim boven de honderd.

Vincent van der Voort werd het eerste slachtoffer van ‘Mighty Mike’. Van Gerwen gooide de EK-kansen van zijn landgenoot aan diggelen met een 6-2 overwinning. Vervolgens werden Stephen Bunting en Daryl Gurney ieder met 106 gemiddeld aan de kant geschoven.

Ook Michael Smith bleek kansloos in de halve finale. Via een 7-2 zege op ‘Bullyboy’ plaatste de nummer één van de wereld zich voor de eindstrijd. In de finale was het contrast levensgroot met James Wade. Van Gerwen wierp 111 gemiddeld, tegenover slechts 79 voor ‘The Machine’.

Desondanks slaagde Wade erin om drie legs te pakken tegen Van Gerwen. Middels twee 12-darters, een 10- en 11-darter kwam ‘MvG’ op 7-3, waarna hij 170 overliet na negen pijlen. Van Gerwen sloot het toernooi vervolgens op schitterende wijze af met een 170 check-out.

De 29-jarige Brabander won in Göttingen zijn achtste Euro Tour-titel van het seizoen en zijn 28ste in totaal. ”Ik heb dit toernooi fenomenaal gespeeld, hier kan je enkel van dromen”, zei ‘Mighty Mike’ na afloop.

”Ik kan terugkijken op een geslaagd Euro Tour-seizoen. Echter moet ik mijn focus erbij houden voor een aantal belangrijke toernooien die op het programma staan. Winnen went nooit, ik wil minstens vijftig Euro Tour-toernooien winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek