Michael van Gerwen speelt donderdagavond tegen James Wade in de Premier League Darts. ‘The Machine’ wist de Vlijmenaar eerder in de competitie zijn eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

Tijdens de vierde speelronde in Exeter werd het 7-3 voor Wade. Van Gerwen is dus gewaarschuwd voor de kwaliteiten van de Engelsman, die dit jaar al drie titels op zijn naam wist te schrijven.

”James speelt misschien wel zijn beste darts ooit”, beaamt de nummer één van de wereld. ”Hij is een echte winnaar met een killers instinct. Ik moet zeker goed spelen, maar ik geloof in mezelf en heb voor niemand angst.”

De Vlijmenaar nam vorige week de koppositie in de Premier League Darts over van Rob Cross na een klinkende 8-2 overwinning op ‘Voltage’. Terug op de plek waar hij thuishoort, zo vindt Van Gerwen zelf.

”Ik moest hard werken om Rob te verslaan, maar ik sta nu weer bovenaan. Ik moet hard blijven werken om die positie te behouden en mag geen fouten maken. Natuurlijk vind ik dat ik op de eerste plek thuishoor. Dat is de afgelopen vijf jaar ook zo geweest.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek