Net als tijdens de afgelopen vier jaren is Michael van Gerwen het nieuwe dartsseizoen begonnen met de eindzege op de Masters. De drievoudig wereldkampioen was in de finale met 11-5 te sterk voor James Wade.

De beginfase van de partij ging gelijk op, maar drie missers van Wade vanaf 24 in de achtste leg werden hem fataal. ‘Mighty Mike’ raakte tops en kwam op 5-3. Met 124 en 170 finishes breidde de Vlijmenaar zijn voorsprong meteen uit naar 7-3.

Dat verschil wist Wade niet meer te overbruggen, al wist ‘The Machine’ nog wel twee legs te pakken. Van Gerwen sloot de partij in de zestiende leg af via dubbel 8 om zijn vijfde titel te pakken op de Masters.

”Hier ben ik erg tevreden mee. Ik voel mij thuis op deze locatie en dit toernooi, ik ben erg blij”, luidde de eerste reactie van de 29-jarige Brabander in gesprek met de PDC.

”Ik heb niet fenomenaal gespeeld tijdens dit toernooi, dat zit er dus nog aan te komen. Hopelijk is dit de start van opnieuw een succesvol seizoen. Het niveau op het circuit wordt elk jaar beter en ik probeer mezelf ook altijd te verbeteren. Hier kan je het jaar goed starten en extra zelfvertrouwen tanken, dat heb ik gedaan.”

De nummer één van de wereld sprak ook nog kort over zijn Engelse tegenstander. ”Wade verdient erkenning voor zijn prestatie, want ik denk dat veel mensen hem onderschatten”, aldus Van Gerwen.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek