Michael van Gerwen weet voorlopig nog niet wanneer hij weer officiële PDC-toernooien kan gaan spelen. Er wordt voorlopig voorzichtig gekeken naar juli.

In deze maand staat onder meer de World Matchplay op het programma. Er is nog veel onduidelijk over doorgang van dit evenement in Blackpool. Vanwege de coronacrisis zijn grote bijeenkomsten nog verboden. De kans lijkt klein dat de World Matchplay in een volle zaal gespeeld gaat worden. Volgens Van Gerwen gaat de PDC echter proberen het toernooi doorgang te laten vinden.

”Ik heb begrepen dat de PDC gaat proberen om de World Matchplay door te laten gaan in juli. Met of zonder publiek, dat weet ik niet. En ik heb er ook nog geen officiële bevestiging van gekregen”, vertelt de 31-jarige Nederlander aan het Algemeen Dagblad.

Van Gerwen hoopt uiteraard dat hij dit jaar kan proberen een derde World Matchplay-titel te veroveren. ”Dan heb ik tenminste weer een stip op de horizon, iets om naartoe te werken. Want ik train heus nog wel deze maanden, maar zonder concreet doel is het toch lastiger om mezelf te motiveren.’’

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek