Michael van Gerwen heeft de koppositie van de PDC Pro Tour Order of Merit weer overgenomen van Peter Wright. De Nederlander was de leiding vorig jaar verloren aan de Schot.

De nummer één van de wereld won afgelopen twee toernooien op de UK Open Qualifiers. Van Gerwen verdiende daarmee £22,000 en dat was ruim voldoende om ‘Snakebite’ te passeren.

Michael Smith won ook een titel in Wigan en nam daardoor de derde positie over van Rob Cross. ‘Bullyboy’ staat nog wel ruim een ton achter nummer twee Wright. Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Joe Cullen en Simon Whitlock maken de top-8 compleet.

Jelle Klaasen is op plek veertien de twee Nederlander op de ranking. Benito van de Pas (19) en Vincent van der Voort (28) hebben momenteel ook een plek bij de beste 32 vloerspelers.

Christian Kist (33), Jermaine Wattimena (35) staan in de buurt van een notering bij de top-32. Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (50), Raymond van Barneveld (52), Jeffrey de Graaf (53) en Jimmy Hendriks (58) staan ook in de top-64.

De top-16 van de Pro Tour Order of Merit is direct geplaatst voor de European Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een geplaatste status op de Players Championship-toernooien.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek