Na een stroeve opstart van het seizoen leek Michael van Gerwen vlak voor het uitbreken van de coronacrisis weer als herboren te heersen op het dartscircuit.

Met zijn nieuwe Winmau-pijlen werd de UK Open met overmacht gewonnen. Tijdens dit toernooi wierp Van Gerwen één van zijn beste toernooigemiddeldes ooit. Mighty Mike snoerde daarmee de mond van criticasters en van spelers die dachten in de toekomst meer kans te maken tegen de nummer één van de wereld.

Volgens de Vlijmenaar was de kritiek onterecht, zo zegt hij in gesprek met journalist Phill Barrs voor Winmau Darts. ”Er wordt altijd op mij gejaagd. Mensen kunnen praten wat ze willen, maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Als ze het doen, dan ben ik de eerste die hen daarmee complimenteert. Maar ze komen nog steeds niet bij mij in de buurt en dat weten zij ook. Daarom vertellen ze eigenlijk onzin.”

Inmiddels verkeert Van Gerwen in een betere vorm dan ooit. Goede vriend en trainingspartner Vincent van der Voort zei onlangs dat hij zijn landgenoot nog nooit zo goed zag trainen.

”Het trainen gaat inderdaad erg goed”, erkent de drievoudig wereldkampioen. ”Ik vind het ook leuk, zelfs zonder iets om naar toe te werken. Ook in trainingen kan ik mezelf doelen stellen en ervoor zorgen dat ik scherp ben.”

Van Gerwen geeft vervolgens aan dat ook zijn trainingspartner stappen aan het maken is. ”Vincent is wel vaker positief over mij, maar ik moet zeggen dat hij momenteel ook in een goede vorm steekt. Dat zorgt er ook voor dat we samen goed kunnen trainen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek