Michael van Gerwen was zaterdagavond met 16-6 veel te sterk voor Adrian Lewis in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Mighty Mike wilde na deze partij niet te lang stilstaan bij deze wedstrijd.

De focus was al gericht op zijn halve finale tegen Gerwyn Price, die zondagmiddag wordt gespeeld. ”Hij is een fantastische speler en doet het de laatste tijd goed en hij is goed voor darts”, zei Van Gerwen na afloop van zijn duel tegen Lewis tegenover Live Darts.

Na negentien onderlinge wedstrijden is de huidige nummer één van de wereld nog steeds ongeslagen tegen The Iceman. Price was dit jaar wel al een aantal keren dichtbij een overwinning op de Nederlander.

De laatste vier keren dat Van Gerwen won, was het telkens met één leg verschil. Bovendien speelden zij eenmaal gelijk tegen elkaar in de Premier League Darts. ”Hij was er in sommige partijen dichtbij, maar dichtbij telt niet. Dat is namelijk niet goed genoeg om me te verslaan, zo is het ook weer”, aldus de 30-jarige Brabander.

Van Gerwen twijfelt er niet over dat hij de grote favoriet is om zondagavond met de Eric Bristow Trophy in zijn handen te staan. ”Van de overgebleven spelers heb ik verreweg het meeste talent. Als ik goed speel en geen fouten maak, dan word ik de kampioen. Zo simpel is het.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek