Michael van Gerwen won zondagavond voor het eerst in zijn carrière de Champions League of Darts. Mighty Mike versloeg Peter Wright na een thriller met 11-10.

De nummer één van de wereld ontsnapte in de achttiende leg aan een nederlaag toen Wright drie matchdarts miste voor een 11-7 overwinning. Van Gerwen kwam vervolgens terug tot 10-10 en pakte de beslissende leg met een 14-darter.

”Ik dacht echt dat het voorbij was toen Wright drie pijlen voor dubbel twaalf kreeg om de finale te winnen”, erkende Van Gerwen na afloop. ”Maar hij maakte plotseling een nogal nerveuze indruk. Ik besefte toen dat dit voor mij een kans was om terug in de partij te komen. Dat lukte en daar ben ik heel blij mee.”

De Vlijmenaar was bovendien ook erg tevreden met zijn vertoonde spel afgelopen weekend. ”Ik heb het gehele weekend goed gespeeld en gedaan wat ik moest doen. Ik heb boven de honderd gemiddeld gegooid in elke partij, maar weet dat ik nog beter kan.”

”Dit geeft mij veel vertrouwen voor de komende grote toernooien. Het is mooi dat we zoveel toernooien op de kalender hebben en ik houd van spelen op het podium, zeker wanneer het goed gaat en ik toernooien win.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek