Michael van Gerwen is naar eigen zeggen zelfverzekerder dan ooit. De Vlijmenaar deed deze uitspraak na het winnen van de Champions League of Darts afgelopen weekend.

Van Gerwen overleefde in de finale matchdarts tegen Peter Wright. De Schot miste op 10-7 drie wedstrijdpijlen op dubbel 12. Daarna kwam Mighty Mike terug tot 10-10, om vervolgens de beslissende leg met een 14-darter te winnen.

De nummer één van de wereld greep de eindzege aan om een waarschuwing te sturen naar zijn criticasters. ”Aan iedereen die mij had afgeschreven; ik ben weer terug”, zei Van Gerwen na afloop.

”Ik heb afgelopen weekend fenomenaal gespeeld. In al mijn wedstrijden heb ik geen enkele keer een gemiddelde onder de honderd gegooid. Ik maakte het moeilijk voor mezelf in de finale, maar Peter raakte nerveus en daar nam ik profijt van.

”Er komen nog veel televisietoernooien aan en dat vind ik fijn, want ik speel graag op het podium. Zeker wanneer ik goed speel en toernooien win. Nu kan ik de Champions League wegstrepen van mijn lijstje. Dat geeft mij meer vertrouwen dan ooit richting de drukste periode van het seizoen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek