Michael van Gerwen kon met een tevreden gevoel terugkijken op het Euro Tour-toernooi in Göttingen. Dankzij een 6-4 overwinning op Rob Cross won ‘Mighty Mike’ zijn twintigste Euro Tour-evenement uit zijn carrière.

Op de belangrijke momenten stond er geen maat op Van Gerwen. De nummer één van de wereld vuurde onder meer een 160 en een 150 finish in het bord.

De 28-jarige Brabander wist wel pas na zeven legs het verschil te maken met de Engelsman. Van Gerwen brak Cross met een 13-darter voor 4-3 en gooide vervolgens een 150 finish voor een 5-3 voorsprong. Cross bleef in de wedstrijd via dubbel 16, waarna Van Gerwen via dubbel 5 zijn eigen leg wist te houden en daarmee de eindzege pakte op de European Darts Trophy.

”Ik ben blij dat ik dit toernooi gewonnen heb, ik voelde mij goed dit weekend. Ik besloot om na het verlies in Dublin op vakantie te gaan en dat heeft zich uitbetaald. Ik voel me fris voor de rest van dit seizoen.”

”Rob heeft een geweldig seizoen tot dusver. Maar ik speel altijd met veel vertrouwen en spelers weten dat ze een moeilijke wedstrijd te wachten staat wanneer ze mij treffen. Ik gooide een paar geweldige beurten op een paar belangrijke momenten en daarom won ik de finale.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek