Met een ouderwetse masterclass won Michael van Gerwen zijn tweede rondewedstrijd op het European Championship van Ian White. ‘Mighty Mike’ gunde zijn Engelse opponent maar één leg: 10-1.

De 28-jarige Brabander speelde een weergaloze partij tegen ‘The Diamond’. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van ruim 105 en wierp een finishpercentage van 59 procent.

”Ik denk dat ik een fantastische wedstrijd heb gespeeld”, vertelde Van Gerwen. ”We spelen altijd goed tegen elkaar, maar je moet het juiste moment op het juiste moment doen en dat heb ik gedaan.”

”Hij miste een paar dubbels, maar ik was de dominante speler in deze partij en verdiende het om te winnen. Alles ging perfect en ik speelde een heerlijke partij. Dit geeft mij veel vertrouwen voor de volgende ronde. Hopelijk kan ik het goede gevoel doorzetten op zondag.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek