Michael van Gerwen moest donderdagavond zijn meerdere erkennen in Peter Wright. Na zijn nederlaag tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts, was ‘Mighty Mike’ streng voor zichzelf.

“Ik mag deze wedstrijd gewoon niet verliezen”, zei Van Gerwen in gesprek met RTL7. “Ik mis twee pijlen, een keer drie pijlen en dan weer een pijl. Dat mag gewoon niet gebeuren. Ik geef hem zelfvertrouwen. Dit mag niet gebeuren, punt uit.”

De nummer één van de wereld verloor de partij vooral door het missen van dubbels in vier verschillende legs. “In het begin had ik het koud, mijn handen waren koud. Ik win de eerste leg, maar speelde de wedstrijd niet met zelfvertrouwen. Ik begon te stuntelen en mis dan twee pijlen. Terwijl ik niet in die positie hoef te komen.”

Door de missers steeg de irritatie bij de 28-jarige Brabander. Hij legde de schuld daarvan enkel bij zichzelf. “Ik irriteerde me aan mezelf. Een verliespartij kan geen kwaad in de Premier League, maar ik wil gewoon niet verliezen. Ik weet dat ik veel beter ben dan Wright, maar ik laat het niet zien. Dat kan ik mezelf kwalijk nemen en niemand anders. Dit is gewoon klote.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek