Michael van Gerwen stelde zijn eigen publiek op de Dutch Darts Masters niet teleur. De eindzege ging voor de vijfde keer op rij naar ‘Mighty Mike’, die in de finale Steve Lennon met 8-5 versloeg.

Vorige week gooide Van Gerwen zijn beste toernooi ooit door de European Darts Grand Prix te winnen met een toernooigemiddelde van 107. In Zwolle boekte de 29-jarige Brabander één van zijn moeizaamste eindzeges uit zijn carrière.

Tegen Daryl Gurney overleefde de Nederlander drie matchdarts. Maar ook tegen Terry Jenkins en Darren Webster was zijn spel niet sprankelend. Het deerde Van Gerwen echter weinig, de titel was het belangrijkst.

”Het is een fantastisch gevoel om voor eigen publiek te winnen”, zei Van Gerwen tijdens de prijzenceremonie. ”Ik heb dit weekend niet mijn beste spel laten zien, maar op de juiste momenten stond ik er.”

”Dit resultaat geeft mij vertrouwen in aanloop naar de play-offs van de Premier League Darts en de rest van het jaar. Ik ben dol op winnen en wil dit gevoel vasthouden.”

De nummer één van de wereld had tot slot ook nog een compliment over voor Lennon, de verrassende finalist in Zwolle. ”Hij heeft briljant gespeeld dit toernooi. Steve groeide in de wedstrijd en deze ervaring gaat hem helpen om nog beter te worden.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek