Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij de Grand Slam of Darts gewonnen. De Nederlander won in de finale met 16-12 van Peter Wright. Na afloop reageerde hij vol blijdschap.

“Natuurlijk betekent het veel voor mij, om een toernooi als dit te winnen”, aldus Van Gerwen tegenover RTL7. “Ik speelde niet fantastisch, des te moeilijker is het om zo’n wedstrijd te winnen. Ik speelde helemaal niet lekker in de finale. Zat de tripple twintig wel op het bord?! Ik irriteerde me dood aan mijn eigen spel.”

De Grand Slam of Darts was het eerste toernooi waarbij ook dochtertje Zoë van de partij was. “Mijn vrouw gaat altijd mee naar dit toernooi, ik weet niet waarom ze mee naar Wolverhampton gaat. Ik wil alleen voor het darten naar Wolverhampton, meer niet. Geloof me nou maar. Natuurlijk is het wel leuk als ze er bij is, ik heb veel vrije dagen tussendoor gehad.”

Van Gerwen eindigde met wat opmerkingen tegen Zoë. “Bedtijd voor jou, he. Papa heeft weer knaakjes verdiend!” Bekijk het interview met Van Gerwen hier.

Tags: ,

Author: Joris Verwijst