Michael van Gerwen heeft met veel indruk de laatste acht op het European Championship bereikt. De nummer één van de wereld stond maar één leg af tegen Ian White.

De 28-jarige Brabander speelde een weergaloze partij tegen de Engelsman. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van ruim 105 en wierp een finishpercentage van 59 procent.

Met een 14- en een 12-darter kwam Van Gerwen op 2-0, waarna White zijn eigen leg hield via dubbel 10. Met een 12-darter en een 114 finish liep ‘Mighty Mike’ vervolgens uit naar 5-1.

In de zevende leg liet White keurig 73 over na twaalf pijlen, maar ‘The Diamond’ kreeg niet de kans om de leg te finishen. Van Gerwen vuurde een prachtige 164 finish in het bord en voerde de score nog wat verder op via dubbel 8 en tops voor 8-1.

Dubbel 9 bracht Van Gerwen op één leg van de overwinning, nadat de Engelsman twee pijlen op de dubbels had gemist. Met een 15-darter maakte Van Gerwen het vervolgens keurig af.

Zondagmiddag speelt Van Gerwen in de kwartfinale tegen Simon Whitlock. ‘The Wizard’ boekte een 10-0 overwinning op Alan Norris in de tweede ronde.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek