Michael van Gerwen neemt het donderdagavond op tegen Peter Wright in de Premier League Darts. Niet alleen de nummer één tegen de nummer twee van de wereld, maar ook een herhaling van de finale van vorig jaar.

Toen trok Van Gerwen na het spelen van een beslissende leg aan het langste eind. Wright kreeg echter alle kansen om zelf de titel te pakken, maar verknoeide zes matchdarts.

‘Mighty Mike’ maakte vorige week een uitstekende start aan de beste dartscompetitie ter wereld. Rob Cross werd met 7-2 verslagen en vervolgens wist hij afgelopen weekend twee UK Open Qualifiers te winnen.

”Het seizoen is goed voor mij begonnen”, concludeert de 28-jarige Brabander op de website van de PDC. ”Hopelijk kan ik op dezelfde voet verder.”

”Ik voel veel vertrouwen en speel goed op dit moment. Ik moet mij focussen op het duel met Peter en zorgen dat ik een goede voorbereiding heb.”

”Dit is een nieuwe week en ik wil beter spel laten zien dan in Dublin. Uiteraard blijft het pakken van de twee punten het belangrijkste.”

Naast Van Gerwen tegen Wright staan er nog vier andere duels op het programma. Michael Smith treft Daryl Gurney, terwijl Gerwyn Price het voor eigen publiek opneemt tegen Gary Anderson. Rob Cross speelt tegen de man in vorm: Simon Whitlock. Raymond van Barneveld kruist de degens met Mensur Suljovic.

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek