Michael van Gerwen speelde donderdagavond zijn beste wedstrijd van het seizoen in de Premier League Darts. De Vlijmenaar vloerde Peter Wright met 8-1 en wierp een gemiddelde van 110.85.

Door zijn negende overwinning in de competitie is Van Gerwen nu definitief zeker van deelname aan de play-offs. Dat was ook uitgangspunt voor ‘Mighty Mike’ voorafgaand aan het duel tegen Wright.

”Het belangrijkste was kwalificatie voor de play-offs veiligstellen. Ik moest goed spelen en gelukkig heb ik dat gedaan”, zei Van Gerwen na zijn klinkende zege op de kleurrijke Schot. ”Ik kan erg blij met deze prestatie, er ging weinig mis. Peter speelde ook goed en dwong mij tot het uiterste, we halen het beste in elkaar naar boven.”

Waar een plek in de play-offs veiliggesteld is, geldt dat niet voor winst in de reguliere competitie. De nummer één van de wereld moet hopen dat Cross volgende week een misstap begaat tegen James Wade. ”Dat kan ik enkel mezelf kwalijk nemen, want ik heb te veel punten laten liggen. Ik moet alles op alles zetten volgende week en zorgen dat de druk bij Rob ligt.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek