Michael van Gerwen gaat komende maand tijdens het WK Darts op jacht naar een vierde ster op zijn shirt. De nummer één van de wereld heeft zijn topvorm na een matige zomermaanden eindelijk weer gevonden.

In het najaar won Van Gerwen voor het eerst de Champions League of Darts, om vervolgens ook de World Grand Prix en de Players Championship Finals te winnen. Daarmee snoerde hij zijn criticasters de mond, zo sprak Mighty Mike met genoegdoening voorafgaand aan de WK-loting.

”Er werd van alles over mij gezegd, omdat ik in de zomermaanden wat zwaktes vertoonde. Daarom voelt het extra lekker dat het nu weer goed gaat. Ik ben mijn voorbereiding op het WK goed begonnen door de Players Championship Finals op mijn naam te schrijven.”

”Ik ben een doelwit voor veel mensen. Mensen willen niet meer dat je wint wanneer je erg goed presteert. Dan krijg je ook geweldige wedstrijden op het podium en dat is goed voor het darten. Iemand als Gerwyn Price doet het bijvoorbeeld erg goed de laatste tijd.”

Van Gerwen speelt op 13 december op de openingsavond van het WK Darts mogelijk tegen een Nederlander. De regerend wereldkampioen treft de winnaar uit de partij tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness.  ”Je weet nooit hoe Jelle komt opdagen. Hij presteert ondermaats, maar blijft een gevaarlijke darter waar je altijd rekening mee moet houden”, vertelde de Vlijmenaar over het mogelijke treffen met Klaasen tegen RTL 7.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek