Michael van Gerwen is nog altijd zonder nederlaag in 2019. Na het winnen van de WK-finale, de Masters en de eerste speelronde van de Premier League Darts, wist ‘Mighty Mike’ zaterdag het eerste Players Championship van 2019 winnend af te sluiten.

Van Gerwen toonde zich een klasse apart door in de finale af te rekenen met landgenoot Jermaine Wattimena (8-4). In de finale wierp de wereldkampioen een gemiddelde van 109.5.

Eerder op de dag gooide de nummer één van de wereld ook gemiddeldes van 108.8, 105.1 en 110.1. Het leverde Van Gerwen uiteindelijk een bedrag van 10.000 pond aan prijzengeld op.

”Ik ben trots op hoe ik heb gespeeld vandaag, zeker in de finale”, was de eerste reactie van de Vlijmenaar na het winnen van Players Championship 1.

”Het is altijd knap om een toernooi uit de Pro Tour te winnen, want er doen 127 spelers aan mee die allemaal mij willen verslaan. Ik ben de prooi waarop iedereen jaagt. Ik moet op mijn best zijn om al die jongens te verslaan en daar heb ik ook hard voor gewerkt. Ik kijk al weer uit naar zondag”, besloot Van Gerwen.

Zondag staat het tweede Players Championship-toernooi van het weekeinde op het programma. Via deze toernooien kunnen spelers zich plaatsen voor de grote televisietoernooien.

Tags:

Author: Pieter Verbeek