Michael van Gerwen kon afgelopen weekend een jubileum vieren. De nummer één van de wereld won twee UK Open Qualifiers in Wigan en won daarmee zijn 99ste en honderdste titel bij de PDC.

Van Gerwen bracht zijn aantal Pro Tour-titels op veertig. Daarnaast wist de 28-jarige Brabander in de afgelopen jaren twintig Euro Tour-eindzeges te boeken en was hij veertig keer de beste op een televisietoernooi. In de geschiedenis van de PDC wist alleen Phil Taylor in het verleden meer dan honderd titels te winnen. De tweevoudig wereldkampioen komt dus terecht in een elite gezelschap.

”Ik ben heel erg trots op dit record en ik hoop dat ik de volgende honderd titels net zo snel kan winnen”, zegt Van Gerwen op zijn eigen website.

”Het is altijd fijn om dit soort records op je naam te zetten. Het was een speciaal gevoel toen ik wist dat ik deze prestatie had geleverd.”

”Het maakt echter niets uit voor de toekomst. Ik ben nog steeds hongerig voor elke titel alsof het mijn eerste zou zijn. Iedereen moet dus op z’n hoede zijn.”

Komend weekend heeft Van Gerwen de kans om weer een aantal prijzen aan zijn palmares toe te voegen. Van vrijdag tot en met zondag worden de laatste drie UK Open Qualifiers gespeeld.

Klik hier voor een overzicht van de honderd titels die Van Gerwen gewonnen heeft. 

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek