Michael van Gerwen heeft met speelsgemak de laatste zestien gehaald op de World Matchplay. De regerend wereldkampioen kwam geen moment in de problemen tegen Stephen Bunting.

Met twee 15- en 13-darters begon Van Gerwen prima aan de partij. De Brabander strafte de gemiste kansen (vier stuks) van Bunting hard af en vond de dubbel 4 voor een 5-0 voorsprong.

Na de pauze ging Van Gerwen vrolijk verder met het vermorzelen van zijn Engelse tegenstander. De nummer één van de wereld prikte nog maar eens een 13-darter in het bord en kwam met een 12-darter op 7-0.

In leg acht wist ‘The Bullet’ eindelijk op het scorebord te komen. De Engelsman liet 84 over na negen pijlen, en vond even later de dubbel 2 voor 7-1. Dankzij twee 180-scores ging de negende leg naar Van Gerwen, die daarmee op twee legs van de overwinning kwam.

Vlak voor het ingaan van de tweede onderbreking pakte de voormalig Lakeside-kampioen zijn tweede leg met een knappe 102 finish. Omdat ‘Mighty Mike’ de teugels een beetje liet vieren, kon Bunting zelfs nog terugkomen tot 9-4, waarna Van Gerwen met een schitterende 160 check-out de wedstrijd in stijl af sloot.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek