Michael van Gerwen heeft voor de derde dag op rij een demonstratietoernooi gewonnen in het Verenigd Koninkrijk. Na eerdere evenementen in Preston en Lakeside, werd de tournee zaterdagavond afgesloten in Bristol.

In de West-Engelse stad tankte Van Gerwen nog meer vertrouwen in aanloop naar het WK Darts later deze maand, want ook in Bristol bleef ‘Mighty Mike’ ongeslagen.

De 28-jarige Brabander begon het toernooi met een 4-2 overwinning op Wayne Mardle, waarna ook voormalig WK-finalist Mark Dudbridge met 4-2 aan de kant werd geschoven. Taylor won van Vincent van der Voort (4-1) en de lokale qualifier John Brown (4-0) op weg naar de finale.

In de eindstrijd maakte Van Gerwen vervolgens korte metten met ‘The Power’. De regerend wereldkampioen startte met zeven perfecte pijlen, maar miste de triple 19 om voor een negendarter te kunnen gooien.

Wel kwam Van Gerwen met een 12-darter op 1-0, waarna nog twee 12-darters voor een 3-0 voorsprong zorgde. In de vierde – en laatste – leg verslapte de nummer één van de wereld enigszins, maar dankzij een 14-darter boekte Van Gerwen een 4-0 overwinning op de Engelsman. Het gemiddelde van ‘MvG’ kwam uiteindelijk uit op prachtig totaal van 120.77 punten per beurt.

Voorronde:
Mark Dudbridge 3-0 Richard North

Kwartfinale:
Michael van Gerwen 4-2 Wayne Mardle
Mark Dudbridge 4-0 Danny Noppert
Phil Taylor 4-0 John Brown
Vincent van der Voort 4-3 Steve Brown

Halve finale:
Michael van Gerwen 4-2 Mark Dudbridge
Phil Taylor 4-1 Vincent van der Voort

Finale:
Michael van Gerwen 4-0 Phil Taylor

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek