Michael van Gerwen heeft voor het eerst dit jaar de halve finale van een World Series-toernooi bereikt. De Vlijmenaar versloeg Gary Anderson met 8-6 in de kwartfinale van de Melbourne Darts Masters.

Zijn drie voorgaande deelnames aan World Series-toernooien in Las Vegas, Keulen en Brisbane liepen op een teleurstelling uit. Tweemaal verloor Van Gerwen in de tweede ronde en één keer was zelfs de eerste ronde het eindstation. Overigens gold dat ook voor Anderson, die er dus voor de vierde maal niet in slaagde om de laatste vier te halen.

Van Gerwen begon uitstekend aan de wedstrijd met een 11-darter, 66 finish en een 13-darter voor een 3-1 voorsprong. Anderson sloeg echter terug met een 14-darter en een 79 finish. De zevende leg ging met moeite naar ‘Mighty Mike’, nadat ‘The Flying Scotsman’ drie breakkansen onbenut liet.

Een 14-darter zette de Brabander op 5-3, waarna hij verzuimde de marge uit te breiden vanaf 48. Anderson bleef zo in zijn kielzog, zonder echt gevaarlijk te worden. Van Gerwen kwam op 7-6 en klaarde de klus met een 15-darter.

De drievoudig wereldkampioen speelt later vandaag in de halve finale tegen Peter Wright. De Schotse titelverdediger was met 8-6 te sterk voor Raymond van Barneveld.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Melbourne Darts Masters 2019

Zaterdag 17 augustus
Kwartfinale

Peter Wright (94.91) 8-6 (94.40) Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen (100.63) 8-6 (95.08) Gary Anderson
Rob Cross v Damon Heta
Daryl Gurney v Simon Whitlock

Halve finale

Peter Wright v Michael van Gerwen
Cross/Heta v Gurney/Whitlock

Finale

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek