Zonder zich bovenmatig in te spannen wist Michael van Gerwen zich van Stephen Bunting te ontdoen op de World Matchplay. ‘Mighty Mike’ haalde al snel de spanning uit de wedstrijd door een 5-0 en 8-1 voorsprong te nemen en won uiteindelijk met 10-4.

Na afloop van zijn duel bekende de nummer één van de wereld tegenover de camera’s van de PDC dat hij niet echt getest werd door ‘The Bullet’.

”Het ging een beetje te makkelijk. Stephen speelde zonder veel vertrouwen en haalde niet zijn niveau om eerlijk te zijn. Hij miste een paar dubbels en ik speelde aardig in de eerste twee sessies.”

”Daarna kakte ik een beetje in, maar wist ik nog wel de wedstrijd te winnen door op het juiste moment de juiste dingen te doen. Ik kijk uit naar mijn wedstrijd tegen Simon Whitlock, ik weet dat ik dan beter moet spelen.”

”Simon speelt goed en had een paar mooie overwinningen op de Pro Tour eerder dit jaar. Echter ben ik de favoriet en ik hoop dat waar te kunnen maken.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek