Michael van Gerwen speelt donderdagavond tegen Michael Smith tijdens de elfde speelronde van de Premier League Darts. Een herhaling van de WK-finale die op Nieuwjaarsdag werd gespeeld.

”Dat wordt geen makkelijke wedstrijd”, verwacht de Vlijmenaar die tijdens de eerste seizoenshelft met 7-5 won van de Engelsman. In de WK-finale was Van Gerwen met 7-3 in sets te sterk voor Smith.

Beide spelers hebben donderdagavond hun eigen belangen. Van Gerwen is samen met Rob Cross verwikkeld in een strijd om de koppositie, terwijl Smith alles op alles moet zetten om nog de play-offs te halen.

”In onze eerste wedstrijd zat het heel dicht bij elkaar, maar vond ik op het einde een briljante leg. Dat kan het verschil maken. Ik voel me goed en weet dat ik het verschil kan maken. Als we allebei goed zijn, kan het een prachtige wedstrijd worden”, aldus de nummer één van de wereld in gesprek met de PDC.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek