Michael van Gerwen aast op revanche na zijn nederlaag tegen Jonny Clayton in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Zaterdagavond staan zij opnieuw tegenover elkaar, ditmaal in de kwartfinale.

Clayton maakte een einde aan een ongeslagen reeks van 21 wedstrijden van ‘Mighty Mike’ in Wolverhampton. Na een zeer aantrekkelijke partij trok de Welshman met 5-4 aan het langste eind tegen Van Gerwen.

De 29-jarige Brabander gooide een groot gedeelte van de partij rond de 120 gemiddeld, maar begon aan het einde van de wedstrijd dubbels te missen. Waaronder vier matchdarts, wat hem duur kwam te staan want Clayton miste amper dubbels en boog een 2-4 achterstand om in een 5-4 overwinning.

”We hadden een fantastische wedstrijd in de poulefase”, beaamt Van Gerwen in gesprek met de PDC. ”Ik verwacht weer zoiets neer te zetten, ongeacht het resultaat. Ik onderschat Jonny niet, want hij is een geweldige darter, maar over een langer format heb ik meer kwaliteit dan hem.”

”Wij brachten het beste in elkaar naar boven, dat zag iedereen in onze poulewedstrijd. Daarom kijk ik enorm uit naar ons duel. Echter in dit stadium van het toernooi hebben de echte topspelers een voordeel, vanwege het langere leg-systeem.”

”De beste speler wint doorgaans en ondanks dat Jonny een gevaarlijke opponent is, verwacht ik van mezelf dat ik iedereen versla met dit format.”

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Kwartfinale
Vrijdag 16 november

Dimitri van den Bergh (94.28) 9-16 (98.58) Mensur Suljovic
Simon Whitlock (95.03) 15-16 (95.86) Gerwyn Price

Zaterdag 17 november (vanaf 20:00 uur)
20:15 Michael Unterbuchner v Gary Anderson
21:45 Jonny Clayton v Michael van Gerwen

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek