De World Series-toernooien in Las Vegas en Shanghai verliepen niet zoals gehoopt voor Michael van Gerwen. Waar ‘Mighty Mike’ vorig jaar tweemaal de titel pakte, struikelde hij ditmaal telkens in de kwartfinale.

Op de US Darts Masters ging het mis tegen James Wade, die met 8-3 te sterk bleek voor Van Gerwen. In Shanghai verloor de 29-jarige Brabander met 8-4 van Michael Smith. Nadien gaf de nummer één van de wereld een korte reactie af op Twitter.

”Uiteraard ben ik zeer teleurgesteld dat ik niet één van de twee World Series-toernooien gewonnen heb. Maar het was geweldig om zulke mooie plekken te bezoeken en ik wil de winnaars feliciteren met hun prestatie.”

De tweevoudig wereldkampioen keek vervolgens snel vooruit naar de World Matchplay, die aankomende zaterdag begint. ”Ik heb nu tijd om ervoor te zorgen dat ik op mijn best ben op de World Matchplay.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek