Michael van Gerwen maakte woensdag een geslaagde rentree op het dartscircuit door de eerste toernooidag van de PDC Summer Series te winnen.

Na een spannende finale was Van Gerwen met 8-7 te sterk voor Peter Wright. Het was voor de Nederlander zijn tweede hoofdprijs van het seizoen na zijn eindzege op de UK Open.

De nummer één van de wereld was na tevreden met zijn vertoode spel en behaalde resultaat. ”Het was een lastige dag en ik moest hard werken. Gelukkig was het genoeg”, vertelde hij na afloop tegen de PDC.

”Voor een eerste toernooi na zo’n lange onderbreking was het zeker niet slecht. Ik ben erg blij weer terug te zijn. Ik heb een aantal sterke potjes gespeeld, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Makkelijke wedstrijden bestaan niet meer. Je moet scherp zijn, anders word je verslagen. Ik ben blij dat ik iedereen heb laten zien dat ik weer terug ben.”

Donderdag tot en met zondag worden nog vier Players Championship-toernooien gespeeld. Het zelfvertrouwen van Mighty Mike is zeker niet verminderd na de succesvolle openingsdag van de PDC Summer Series. ”Als ik mijn topvorm laat zien, dan kan ik ze allemaal winnen”, aldus Van Gerwen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek